Кијев: Руси изгубили 212 војника код Бахмута у последња 24 сата

Танјуг
Кијев: Руси изгубили 212 војника код Бахмута у последња 24 сата

КИЈЕВ - Портпарол украјинске војске Серхиј Череватји изјавио је данас да су, током жестоких битки у близини Бахмута у Доњецкој области, у претходна 24 сата, руске снаге изгубиле 212 војника, а да је рањено 315.

Руска артиљерија напала је украјинске позиције код Бахмута 167 пута, додао је Череватји, пренео је "Кијев индепендент".
    
Украјински генералштаб саопштио је данас да је руска војска покренула данас два ракетна напада и да је погодила Украјину 23 пута вишецевним ракетним бацачима.

Генералштаб је навео да је руска војска спровела офанзивне операције у смјеру Бахмута, Адивке, Новопавловска, Купјанска и Лимана, навео је "Кијев индепендент".

Руско министарство одбране саопштило је да је извело напад на Харков, након што су украјинске власти пријавиле ракетни напад током ноћи.

"Као резултат високо-прецизног ракетног напада које су лансирале руске ваздухопловне снаге ка украјинској војсци, погођене су радионице за склапање оклопних возила у близини машинске фабрике Малишев у Харкову", рекао је портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков, пренео је "Гардијан".

Предсjедник пољске Анџеј Дуда оцијенио је у разговору за "Фигаро" да би западно оружје требало хитно испоручути Кијеву и да ће то одредити исход на бојном пољу.

"Уколико не пошаљемо војну опрему Украјини наредних недеља, Путин ће побиједити. А ако победи, не знамо где ће се зауставити", поручио је Дуда.

Гоговрећи о могућности руског напада на Пољску, Дуда је рекао да би такав корак био напад на НАТО и све њене чланице, преноси "Кијев индепендент".

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто je рекао да је спашавање живота могуће "само кроз прекид ватре и мир", пренела је агенција МТИ.

Он је навео за радио "Кошут" да мађарска влада намјерава да помогне да дође до моменталног прекида ватре и мировних преговора.

Такође, истакао је и да су изјаве, које су се чуле претходних дана и недеља, да би рат могао да се продужи, "најгоре могуће вијести".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана