Кијев преузео одговорност за ударе на мостове између Крима и Херсонске области

Г.С.
Кијев преузео одговорност за ударе на мостове између Крима и Херсонске области

Рат у Украјини – 530. дан. Оружане снаге Украјине преузеле су одговорност за ракетне ударе на мостове између Крима и Херсонске области.

Међународни самит у Саудијској Арабији завршио се без конкретних рјешења, са обећањем о наставку преговора. Протест у Њујорку против наставка пружања војне и финансијске подршке Кијеву.

Русија: Оборен дрон изнад Калушке области

 Руски системи ПВО оборили су дрон на истоку Калушке области, саопштио је данас губернатор области Владислав Шапша.

"Ноћас у 02.30 систем противваздушне одбране је оборио беспилотну летјелицу у округу Ферзиковски", навео је Шапша, преносе РИА Новости.

Жртава и штете није било.

Калушка област се на сјеверу граничи са Московском облашћу.

Из Кијева није било коментара, а Ројтерс указује да Украјина ријетко јавно преузима одговорност за нападе унутар Русије или на територијама под контролом Русије у Украјини, али да Москва криви Кијев за нападе беспилотним летјелицама у Русији.

Градоначелник Херсона: Једна особа погинула у гранатирању руских снага

Једна особа је погинула, а неколико је повређено током "тешке ноћи" руског гранатирања Херсона, објавио је градоначелник тог града на југу Украјине Олександар Прокудин.

Једна 59-годишња жена је погинула, док су два спасиоца и 93-годишња жена међу повређенима у нападима, који су били усмјерени на стамбена насеља у центру града, написао је Прокудин на Телеграму.

Украјинске снаге поново су заузеле Херсон и дијелове Херсонске области у новембру након што су били под контролом руских трупа.

Локалне власти: Оборен дрон изнад области Калуга у Русији

Руски систем противваздушне одбране уништио је дрон изнад Ферзиковског округа у Калушкој области, рекао је Владислав Шапша, начелник тог региона, у апликацији за размену порука Телеграм у понедјељак.

Калушки регион граничи се са Московским регионом на сјеверу.

"Није било последица по становништво ни инфраструктуру", рекао је Шапша.

Из Украјине није било коментара. Кијев ретко јавно преузима одговорност за нападе унутар Русије или на територију под контролом Русије у Украјини.

Руске власти окривљују Кијев за повећан број напада беспилотним летјелицама у Русији ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана