Кијев наставља са нападима дроновима; Москва: Украјински напади неће проћи некажњено

ГС
Кијев наставља са нападима дроновима; Москва: Украјински напади неће проћи некажњено

Рат у Украјини – 554. дан. Кијев наставља са интензивним нападима дроновима на територији Русије. Москва поручује да такви напади неће проћи некажњено. Румунија и Холандија успостављају центар за обуку украјинских пилота за Ф-16, а Жозеп Борељ предложио је оснивање Фонда за помоћ Украјини.

Руске снаге одбиле су у правцу Краснолиманска нападе јуришних украјинских група, укључујући и припаднике Азовске бригаде, преноси РТС.

- У областима Јамполовског одсјека и Шумарије Серебрјански у правцу Краснолиманског, дејства јединица групе трупа Центар, ваздушни удари, артиљеријска ватра одбили су нападе јуришних група - рекао је шеф прес центра групе Олександар Савчук.

Том приликом уништено више борбених оклопних возила, а оборене су и двије беспилотне летјелице. Потиснуто је око 30 артиљеријских украјинских положаја, тврде руски војни извори.

Москва је оптужила Кијев за покушај напада дроновима на пет региона у централној Русији и Псковску област на сјеверозападу земље. Гађани су циљеви у Бријанској, Калушкој, Орловској, Рјазанској и московској регији. У Области Псков, удаљеној од Украјине више од 600 километара, погођен је војни аеродром.

Из Москве поручују да талас напада на руску територију неће проћи некажњено. 

Наводе да су у Црном мору уништена четири војна чамца оружаних снага Украјине у којима се налазило око 50 војника, те да су да су борбени авиони уништили и два украјинска морнаричка чамца са посадом у близини Змијског острва у Црном мору.

Кијев је, са друге стране, саопштио да је неколико зграда запаљено, те да су двије особе погинуле у руском нападу на Кијев.

Истрага о паду авиона у којем је прошле недјеље погинуо оснивач приватне војне компаније “Вагнер” Јевгениј Пригожин, је руска ствар, саопштава Кремљ одбацујући захтјев Бразила да се покрене међународна истрага.

Руска амбасада у Вашингтону оцијенила је одлуку САД да пошаљу још један пакет војне помоћи Украјини као врхунац лицемјерја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана