Керол: Не изненађује што нисам пријавила полицији да ме је Трамп силовао

Танјуг
Foto: Илустрација

ЊУЈОРК - Колумнистица америчког часописа „Ел“ Џин Керол која тврди да ју је Доналд Трамп, двије деценије прије него што је постао предсједник, силовао у гардероби робне куће у Њујорку, признала је данас да она никада није слиједила савјет који упућује својим читатељкама - да пријаве полицији сексуално насиље.

Е. Џин Керол рекла је пороти савезног суда на Менхетну да је рођена 1943. године и да је „припадница тихе генерације“, научена да држи погнуту главу и да се не жали, наводи се у извјештају АП. 

Према њеним ријечима, само једном у животу је позвала полицију и то када се уплашила да ће поштанско сандуче у кући у којој је боравила бити оштећено на Ноћ вјештица. 

Керол је описала свој став о пријављивању полицији када је Трампов адвокат Џо Такопина суочио током унакрсног испитивања са случајевима у којима је савјетовала оне који читају њену колумну у часопису „Ел“ да контактирају полицију или позову СОС телефонску линију за сексуално насиље уколико су нападнути. 

„Чињеница да никада нисам отишла у полицију није изненађујућа за некога мојих година. Никад нисмо били подстицани да зовемо полицију“, рекла је она. 

Свједочећи током трећег дана грађанског судског процеса покренутог након тужбе коју је поднијела у новембру прошле године, Керол је рекла је да је Трамп силовао у прољеће 1996. године у луксузној робној кући у центру Менхетна након што су заједно ушли у кабину за пресвлачење током једног заједничког изласка у град за који је рекла да јој је био забаван и испуњен флертом све док Трамп није постао насилан. 

Трамп је њене тврдње назвао „лажним“ и „потпуном преваром“ у објави у октобру 2022. године на својој платформи „Трутх“. 

Додао је да је она измислила да се срела са њим како би промовисала своје мемоаре у којима је рекла да он није њен тип, преноси Ројтерс. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана