Керол најавила да ће од Трампа захтијевати већу одштету

Танјуг
Керол најавила да ће од Трампа захтијевати већу одштету

ЊУЈОРК - Колумнисткиња Елизабет Џин Керол најавила је да ће повећати свој одштетни захтјев у првом од два процеса за клевету, које је покренула против бившег предсједника САД Доналда Трампа.

Навела је да ће затражити најмање још 10 милиона долара додатне одштете, због коментара које је бивши амерички предсједник изрекао на Си-Ен-Ену након што га је порота прогласила одговорним за сексуално злостављање. Савезна порота на Менхетну је 9. маја донијела одлуку да је Трамп сексуално злостављао Керолову 1990-их, а потом је и оклеветао у октобру 2022. године, подсјећа се у извештају Ројтерса.

Порота му је наложила да плати Кероловој пет милиона долара одштете, али Трамп је уложио жалбу на пресуду и изјавио да су тврдње Керолове “потпуна превара”.

У понедјељак су адвокати Керолове указали на Трампове објаве на друштвеној мрежи “Истина“, у којима је пресуду окарактерисао као срамотну, док је 10. маја на Си-Ен-Ену критиковао Елизабет Џин Керол, тврдећи да јој треба дозволити да измијени своју ранију тужбу у којој се наводи да ју је Трамп оклеветао, јер је 2019. године док је био предсједник САД негирао инцидент.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана