Кенеди: Све више Американаца живи у возилима, не могу да приуште живот у Америци

Tanjug
Foto: TDW

ВАШИНГТОН- Роберт Кенеди Млађи изјавио је данас да све више Американаца живи у својим возилима због раста трошкова, додавши да радници себи не могу да приуште живот у Сједињеним Америчким Државама.

"Американци се усељавају у своја возила. Огроман је егзодус из кућа у комбије јер порези на имовину и трошкови живота вртоглаво расту. Да ли неко у Вашингтону разуме шта се дешава у Америци? Радници не могу да приуште живот у овој земљи", написао је Кенеди на друштвеној мрежи Твитер.

Кенеди, који се уједно бори да постане кандидат Демократске странке на председничким изборима 2024. године, навео је да је један радник са средњом школом прије једне или две генерације могао да посједује кућу, да подиже породицу, да иде на одмор и да уштеди новац за пензију.

"Тако би требало да буде. Ако напорно радите, требало би да имате пристојан живот. Данас је тај амерички сан постао фантазија јер је велики део средње класе пао у несигурност, заглибљен у дуговима", поручио је Кенеди.

Он је написао да би као предсједник САД смањио војну потрошњу и увео пореске олакшице за породице са д‌јецом.

Поред тога, ограничио би, како је навео, профит фармацеутских компанија и тај новац преусмјерио на истраживања јефтине природне, холистичке и алтернативне терапије.

Истовремено, истакао је да би требало повећати минималну плату на 15 долара на сат.

Роберт Кенеди Млађи је син убијеног америчког државног тужиоца и сенатора Роберта Ф. Кенедија и нећак убијеног предсједника САД Џона Ф. Кенедија.

    

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана