Кенеди: Окончаћу војну експанзију Америке

СРНА
Кенеди: Окончаћу војну експанзију Америке

ВАШИНГТОН - Независни кандидат за предсједника САД Роберт Ф. Кенеди Млађи изјавио је данас да ће наставити напоре свог стрица, бившег предсједника САД Џона Ф. Кенедија, да оконча војну експанзију САД широм свијета ако буде изабран 2024. године

"Џон Кенеди био је снажно и идеалистички посвећен миру. Ако ме амерички народ изабере за свог предсједника, наставићу процес који је мој стриц покренуо прије шездесет година - окончање америчке војне империје. Вратићу војску у њену одговарајућу функцију - одбране отаџбине", рекао је он за "Фокс њуз".

Подсјећајући да се данас навршава 60 година од убиства Џона Кенедија он је рекао да САД могу да врате његову визију земље која служи као примјер мира и слободе. Он је рекао да смрт његовог стрица неће бити узалудна.

Кенеди је истакао да ће затворити већину америчких страних војних база и окончати политику која провоцира Русију и Кину.

Кенеди је, такође, најавио формирање домаће верзије мировног корпуса како би младима пружио нови начин служења САД. "Још није касно да се скрене са ратног пута на пут мира који је Џон Ф.

Кенеди замислио за нашу нацију", рекао је он. Џон Ф. Кенеди убијен је 22. новембра 1963. године у предсједничком конвоју током посјете Даласу у држави Тексас. Воренова комисија америчке владе утврдила је да је Ли Харви Освалд убио Џона Кенедија, али је њихов закључак оспораван деценијама.

Роберт Кенеди Млађи поставио је данас петицију на веб страницу своје кампање, позивајући америчког предсједника Џозефа Бајдена да објави све записе у вези са убиством Џона Кенедија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана