Кенеди Млађи разматра да одустане од кандидатуре, а ево кога ће подржати

Танјуг
Кенеди Млађи разматра да одустане од кандидатуре, а ево кога ће подржати

ВАШИНГТОН - Независни кандидат на предстојећим предсједничким изборима у САД Роберт Ф. Кенеди Млађи разматра да прекине предизборну кампању како би се придружио кампањи кандидата Републиканске партије Доналда Трампа, изјавила је данас Кенедијева кандидаткиња за потпредсједницу Никол Шаханан.

Шаханан је рекла да она и Кенеди, као независни кандидати, ризикују да за њих гласају потенцијални Трампови гласачи, што би довело до тога до, како је навела, расипања гласова и ''отварања пута до побједе'' кандидаткињи Демократске партије Камали Харис, преноси Ројтерс.

-Можемо и да одмах одустанемо и удружимо снаге с Доналдом Трампом - рекла је она, али није прецизирала када ће Кенеди и она донети дефинитивну одлуку.

Кенеди је раније данас поручио да је спреман да разговара с лидерима ''било које политичке странке'' како би остварио циљеве ''којима је стремио током 40 година своје политичке каријере''.

Кенеди је претходно настојао да буде кандидат Демократске странке, али се одлучио за независну кандидатуру.

Према посљедњем истраживању Ипсоса, Кенеди има око четири одсто подршке бирачког тела.

Трамп је тражио од Кенедија да му се придружи, док тим кампање Камале Харис није о томе преговарао с Кенедијем, наводи Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана