Kћерка Рамзана Кадирова ће постати замјеница премијера Чеченије

ГС
Kћерка Рамзана Кадирова ће постати замјеница премијера Чеченије

Предсједавајући владе Чеченије Муслим Хучијев предложио је именовање 24-годишње Аишат Кадирове на мјесто замјенице премијера Чеченије за социјална питања. То је на свом Телеграм каналу објавио њен отац и шеф републике Рамзан Кадиров.

"Подржао сам приједлоге Муслима Хучијева. Наравно, Аишат Кадирова је дала велики допринос унапређењу активности регионалног министарства културе и акумулирала радно искуство", написао је чеченски шеф.

Хучијев је предложио именовање Мусе Дадаева, замјеника премијера Републике за културу, туризам, омладину и спорт на мјесто министра културе Чеченије, које обавља Аишат. Према Кадирову, Дадаев се "такођер етаблирао као истакнути професионалац који ће моћи да настави рад одјела у позитивном смјеру".

Аишат Кадирова обнаша дужност министрице културе Чеченије од октобра 2021. године. Прије тога годину дана радила је као прва замјеница шефа чеченског министарства културе.

Прије него што је ступила у државну службу, кћерка челника републике три године је водила исламску модну кућу Фирдаwс. За то вријеме одликована је медаљом "За заслуге Чеченској Републици", медаљом "За заштиту људских права", почасном значком "За радну одлику", звањем заслужног културног радника Чеченије, као и Орден Кадирова - највиша награда републике.

Почетком септембра 2023. године руски предсједник Владимир Путин одликовао је Кадирову Орденом заслуга за отаџбину, ИИ степена, "за развој домаће културе и умјетности, вишегодишње плодно стваралачко дјеловање".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана