Каша хитно повучена из продаје

Г.С.
Foto: Илустрација

ЈОХАНЕЗБУРГ - Инстант каша је хитно повучена из продаје у Јужној Африци након што је троје мале дјеце наводно умрло након што су је јели!

Како је пренео ББЦ, портпарол полиције потпуковник Сифокази Мависа, рекао је локалним медијима да су се дјеца, узраста од 18 мјесеци до четири године, жалила на болове у стомаку након што су јела „Топ Скор“ инстант кашу, прије него што су умрла.

Намибијска компанија која је производила кашу, „Намиб Милс“, навела је да иако „тренутно нема доказа који повезују наш производ са овим несрећним догађајем, ми ово схватамо веома озбиљно“.

Компанија је изразило саучешће породицама које су погођене и саопштила да ће њихов производ бити уклоњен док траје истрага.

„У потпуности сарађујемо са свим релевантним органима и такође смо покренули сопствену интерну истрагу како бисмо осигурали потпуну транспарентност“, навели су из компаније.

Троје дјеце било је из двије породице у провинцији Источни Кејп. Четврто дијете од седам година такође се наводно разбољело након што је појело кашу, али је отпуштено из болнице током викенда.

Речено је да су дјеца јела кашу са укусом ванилије, али су сви укуси уклоњени. Нејасно је шта је тачно узроковало смрт троје дјеце. Бонгани Фузиле, портпаролка општине Бафало Сити, рекла је да су узорци каше однијети у Националну здравствену лабораторију на тестирање и анализу, преноси АТВ.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана