Карлсон открио зашто је дошао у Москву

Срна
Карлсон открио зашто је дошао у Москву

МОСКВА - Амерички новинар Такер Карлсон, чији је долазак у Москву изазвао бурна реаговања у јавности САД, рекао је данас да је у руску пријестоницу дошао јер воли тај град, који сматра прелијепим, пише руски дневник "Известија".

"Желио сам да бидим Москву, о којој сам много тога чуо. Желио сам да разговарам са људима и видим како ствари функционишу", нагласио је Карлтон, који је у Москву стигао у суботу, 3. фебруара.

Посланик Републиканске странке у Представничком дому америчког Конгреса Мерџори Тејлор Грин изјавила је да Бијела кућа страхује од могућег Карлсоновог интервјуа са руским предсједником Владимиром Путином.

Према њеним ријечима, "Американци могу да чују истину од људи попут Карлсона, док америчке власти не воље људе као што је он, јер се не понаша по датом сценарију".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков у одговору на питања новинара у септембру није одбацио могућност да ће Карлсон интервјуисати Путина.

Међутим, Песков је тада објаснио да ће руски лидер сачекати разговоре са било којим америчким новинаром док становништво САД више не буде тако "заглупљено пропагандом мржње према Русији".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана