Карамарко прозвао Фон дер Лајен због улица и тргова које су назване по Титу

Танјуг
Карамарко прозвао Фон дер Лајен због улица и тргова које су назване по Титу

ЗАГРЕБ- Некадашњи лидер ХДЗ-а и први потпредседник хрватске владе Томислав Карамарко прозвао је данас шефицу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен због непримењивања Резолуција ЕП усвојене под називом "Важност европског сећања за будућност Европе".

 "Није ли вријеме да овој менталнокомунистичкој контаминацији дође крај…”, упитао је Карамарко, који је на свом Фејсбук профилу објавио фотомонтажу фотографије Фон дер Лајен и Јосипа Броза Тита.

Карамарко је цитирао текст сплитске Слободне Далмације од 10. фебруара ове године објављен под насловом "Знате ли да у Хрватској има 28 места с трговима и улицама које поносно носе име маршала Тита", уз њихово набрајање. "Дакле – фуј !!!", написао је Карамарко и додао:

"Толико материјализованог и конкретног спомена на ЈБТита, једног од највећих злочинаца 20. вијека, комунистичког диктатора и сатрапа…Можеш ли ниже и јадније домовино?”. Навео је и да ову објаву посвећује Фон дер Лајеновој и Огњеву Златеву шефу Мисије ЕУ у Хрватској и њиховим саветницима, јер, како каже, од "домаћих европејаца" ионако ништа нен очекује јер је, како наводи, већина њих у сукобу интереса.

Некадашњи шеф ХДЗ-а подсјећа да Резолуција Европског парламента изједначава нацистичке и комунистичке злочине и позива све државе чланице ЕУ да проведу јасно и принципијелно преиспитивање злочина и дјела агресије које су починили тоталитарни комунистички и нацистички режим.

Такође, навео је, Резолуција изражава забринутост јер ‘ у јавним просторима неких држава чланица (парковима, трговима, улицама итд) и даље постоје споменици којима се величају тоталитарни режими'”, написао је Карамарко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана