Карађорђевићи на кринисању краља Чарлса 6. маја

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић присуствоваће 6. маја крунисању британског краља Чарлса Трећег у Вестминстерској опатији у Лондону.

Принц Александар Карађорђевић наводи да је почаствован што ће присуствовати овом историјском догађају на коме ће бити крунисана и краљица Камила.

У саопштењу принц Александар напомиње да су готово све краљевске породице Европе и свијета потврдиле присуство на овој церемонији, која ће бити јединствена у поређењу са претходним крунисањем монарха Уједињеног Краљевства јер ће оно бити прво у историји коме ће присуствовати други крунисани шефови држава.

Принц Александар истакао је да краљ Чарлс већ са великом преданошћу извршава ове обавезе, те да ће му овај битни догађај бити инспирација да настави са истом енергијом и одлучношћу, коју је наслиједио мајке, краљице Елизабете Друге.

У тексту се оцјењује да су овакви догађаји од великог значаја за уставне парламентарне монархије и њихове народе, јер одају почаст вјековној традицији и симболизују државност. Церемонија крунисања представља завјет монарха пред Богом да ће вршити своју важну дужност служења народу.

Краљ Чарлс ће 6. маја бити крунисан заједно са Камилом, краљицом супругом, у Вестминстерској опатији у Лондону, церемонија крунисања водиће кентерберијски надбискуп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана