Канада разматра додатне граничне мјере за тражиоце азила из Мексика

Танјуг
Канада разматра додатне граничне мјере за тражиоце азила из Мексика

ОТАВА - Канада разматра низ мјера како би спријечила мексичке држављане да долете у земљу и затраже азил, рекао је данас министар јавне безбједности Доминик ЛеБлан, након што је премијер Квебека раније рекао да то што нема визних захтјева за мексичке путнике значи да је више избјеглица стизало авионом.

ЛеБлан је навео да са министром за имиграцију Марком Милером разматра увођење виза и друге мјере.

-Разматрамо бројне неопходне мјере како бисмо осигурали да ови летови директно из Мексика не постану нека врста индиректног начина за приступ Канади и тражење азила -  додао је он, преноси Ројтерс.

Премијер Квебека Франсоа Лего позвао је прошле недјеље канадског премијера Џастина Трудоа да заустави прилив избјеглица у покрајину и да му надокнади трошкове, тврдећи да су услуге Квебека близу „тачке пуцања“ због све већег броја избјеглица.

-Држављани Мексика чине све већи удио тражилаца азила који пристижу у Квебек, а могућност уласка у Канаду из Мексика без визе свакако објашњава дио прилива азиланата - написао је Лего у

Отава је под притиском због своје имиграционе политике, за коју многи тврде да је разлог за погоршање стамбене кризе и зато што неке услуге које пружају провинције, попут образовања и здравствене заштите, имају потешкоће да одрже корак са растом становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана