Канада покренула истрагу о трагедији подморнице „Титан” у Атлантику

Танјуг
Канада покренула истрагу о трагедији подморнице „Титан” у Атлантику

ОТАВА - Канадски Одбор за безбjедност саобраћаја (ТСБ) покренуо је истрагу о имплозији подморнице Титан у водама Атлантског океана и околностима рада теретног брода "Полар принце" који је превозио подморницу под канадском заставом.

Како се наводи у саопштењу тог тијела, теретни брод "Полар Принце" био је на мјесту олупине Титаника, 325 наутичких миља југоисточно од Кејп Рејса, Њуфаундленда и Лабрадора, пружајући површинску подршку подморници Титан, која је била у власништву приватне компаније Оушн Гејтс.

На броду је било 17 чланова посаде и 24 особе.

"У складу са Законом о канадском одбору за истрагу и безбједност саобраћаја и међународним споразумима, ТСБ, као истражни орган државе под чијом заставом је пловио брод "Полар Принце" укључен у несрећу, спровешће безбједносну истрагу у вези са околностима фаталног инцидента.

Тим истражитеља ТСБ-а ће се упутити у Сент Џонс у Њуфаундленду и Лабрадор, ради прикупљања информација и процијене ситуације, а у наредним данима активности ће бити координисане са другим агенцијама, истиче се у саопштењу тог одбора.

Обалска стража Сједињених Америчких Држава је јуче потврдила да су остаци пронађени на дну океана у близини олупине Титаника дијелови нестале подморнице, док је пет путника на броду Титан проглашено мртвим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана