Канада: Бивши полицајац осуђен за одавање обавештајних података криминалцима

Танјуг
Канада: Бивши полицајац осуђен за одавање обавештајних података криминалцима

ОТАВА- Бивши припадник резервног састава канадске националне полиције осуђен је на 14 година затвора због одавања обавјештајних података осумњиченим криминалцима.

Тужилаштво тврди да је Камерон Ортис (51) достављао владине тајне документе припадницима организованог криминала, али Ортис је то негирао тврдећи да је у тајности радио на спријечавању „озбиљне безбједносне пријетње Канади“, преноси БиБиСи.

Овај бивши припадник резервног састава канадске националне полиције осуђен је у новембру 2023. године на суду у Отави након осмонедељног судског процеса, а судија Роберт Марангер рекао је данас да изречена казна узима у обзир вријеме које је оптужени веć провео иза решетака и да ćе на крају Ортис одлежати још седам година.

Тужилаштво је тражило 28-годишњу затворску казну за Ортиса истичући да би блага казна послала поруку савезницима Канаде, укључујуćи САД и Велику Британију, да та земља није у стању да заштити осјетљиве информације.

Међутим, његови адвокати су се залагали за краćу казну у трајању од седам година, наводећи да је Ортис веć провео три године иза решетака док је чекао суђење.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана