Камински: Пољска затвара гранични прелаз са Бjелорусијом до даљњег

Танјуг
Камински: Пољска затвара гранични прелаз са Бjелорусијом до даљњег

ВАРШАВА - Пољски министар унутрашњих послова Мариуш Камински саопштио је да ће та земља затворити кључни гранични прелаз са Бjелорусијом до даљњег.

Ионако напете везе између Пољске и Бjелорусије јуче су додатно погоршане када је суд у Минску осудио новинара пољског порijекла на осам година затворa, у процесу за који Варшава тврди да је политички мотивисан, преноси Ројтерс.

Камински је рекао да ће због затварања новинара Анџеја Почобута поднijети захтjев да се на спискове санкција додају људи повезани са предсjедником Бjелорусије Александром Лукашенком.

-Због важног интереса државне безбjедности одлучио сам да од 12 часова 10. фебруара ове године обуставим до даљњег саобраћај на пољско-бjелоруском граничном прелазу Бобровники - написао је Камински на Твитеру.

Портпарол бjелоруске државне граничне службе Антон Бичковски рекао је да је тај потез неоправдан и да би могао да доведе до преоптерећења преосталих прелаза, пренijела је руска агенција ТАСС.

Бобровники, који се налази на око 200 километара саевероисточно од Варшаве, један је од главних прелаза између Пољске и Бјелорусије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана