Калифорнија:Трећа масовна пуцњава за три дана, једна особа убијена на пумпи

Танјуг
Калифорнија:Трећа масовна пуцњава за три дана, једна особа убијена на пумпи

САН ФРАНЦИСКО - У пуцњави на бензинској пумпи у Окланду, у Калифорнији, убијена је једна особа, а рањено је седам, саопштила је полиција. То је била друга масовна смртоносна пуцњава у понедељак у области залива Сан Франциска и трећа за три дана.

Неколико сати прије нападач је ватреним оружјем убио седам људи на двије локације у предграђу Халфмун Беја, а после убиства 11 људи у граду Монтереј парк у суботу, подсећа АП.

Полицајци су након позива дошли на лице мјеста на Макартур булевару, нешто после 18 часова у понедељак и добили информације да је дошло до пуцњаве између неколико људи, наводи се у саопштењу полиције.

Они су пронашли чауре на бензинској пумпи Валеро, али није било жртава. Међутим, полицијски диспечери су добили дојаву да се неколико повређених у овом инциденту пребацило у локалне болнице са прострелним ранама.

Једна особа је преминула од последица рањавања, а остале су у стабилном стању, саопштила је полиција.

Нико још није ухапшен, а ни други детаљи у вези овог инцидента нису познати. Окланд је удаљен 38 километара од Халфмун беја где је јуче, неколико сати раније, седморо људи убијено у двије одвојене пуцњаве, на једној фарми печурака и шпедитерској компанији јужно од Сан Франциска. Осумњичени је ухапшен и идентификован као 67-годишњи Чанг Ли Зао, саопштено је из канцеларија шерифа округа Сан Матео.

Само два дана раније, 11 особа је убијено у пуцњави у једној плесној дворани у јужној Калифорнији, а нападач је извршио самоубиство. Гувернер Калифорније Гавин Њусом написао је данас на Твитеру, пре информације о пуцњави у Окланду, да је био „у болничкој посети жртвама масовне пуцњаве у граду Монтереј парк кад су га обавестили о још једној пуцњави, овај пут у Халфмун беју, што је описао као "трагедију над трагедијама“, преноси АП

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана