Како је свештеник расплакао малишане

ГС
Како је свештеник расплакао малишане

КУРДЕЈОВО - Јаромир Смејкал, свештеник из чешког села Курдејова, уништио је изрезбарене бундеве које су дјеца припремила за Ноћ вјештица и тако расплакао малишане. На „Фејсбук“ страници села прошле су седмице освануле фотографије уништених бундева, али тада нико није знао ко је то учинио.

-Наша поворка бундева и фењера протекла је у одличној атмосфери пуној дјечјег ентузијазма, а вјерујемо да су се и одрасли фантастично забавили док су гледали одушевљење у очима малишана. Вјероватно нећемо пронаћи дотичног вандала који је дјеци покварио радост, али вјерујемо да чита ову објаву и да му је мука од самог себе - написали су мјештани.

Малишани су се силно растужили што су им уништене бундеве и неки су чак и заплакали, а коментари су преплавили друштвене мреже. Након тога неко се поново обрушио на бундеве, а након што је бијес мјештана почео расти, сазнало се да је починилац - свештеник.

Свештеник је послао отворено писмо у којем се бранио како би другачије поступио да је знао да су бундеве резбарила дјеца.

-Излазећи из жупног двора у недјељу навече угледао сам бројне симболе сатанске светковине Ноћи вјештица постављене испред наше светиње. Поступио сам према својој вјери и дужности оца и заштитника дјеце која су ми повјерена и уклонио те симболе - написао је.

Додао је и како сматра да је традиција Ноћи вјештица зачета у "савременом паганском свијету" као противтежа католичком празнику Душног дана, тврди Смејкал, иначе жупник римокатоличке цркве светога Ивана Крститеља.

-Међутим, покушајте запамтити да је моја дужност као ауторитета и свештеника заштитити дјецу и породице од скривеног зла - наставио је.

Занимљиво, извињење дјеци упутила је и Брнска бискупија, чији су представници осудили Смејкалов чин, наводи портал Индекс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана