Кадиров запријетио крвном осветом!

Танјуг
Кадиров запријетио крвном осветом!

МОСКВА - Чеченски лидер Рамзан Кадиров оптужио је данас руске посланике из сусједних региона да су покушали да наруче његово убиство и запријетио крвном осветом ако не докажу супротно, објавила је данас "Вечерња Москва".

Кадиров је ово рекао током састанка са припадницима чеченских служби безбједности, а снимак састанка објављен је на његовом Телеграм каналу.

Он је именовао сенатора из Дагестана Сулејмана Керимова, као и посланике Државне думе Бекана Барахојева и Ризвана Курбанова.

"Има свједока, има људи од којих су наручили убиство, питали су за колико може да се изврши наређење. Ако не докажу супротно, званично ћу прогласити крвну освету против Барахојева, Сулејмана Каримова и Ризвана Курбанова", стоји у преводу његових ријечи изговорених на чеченском у деветоминутном видео снимку објављеном на Телеграму.

Чеченски лидер се у разговору са безбjедносним званичницима дотакао и покушаја неких снага да дају националну боју чињеницама о пуцњави у канцеларији компаније Вајлдберис у Москви, да би се Чечени, како је навео, "приказали као иницијатори сукоба".

"Свако ко вјерује да је могуће сукобити читаве нације једне против других на свакодневним основама дубоко се вара. Морате бити одговорни за своје ријечи!", закључио је Кадиров.

У сjедишту Вајлдбериса у пословном центру Романов двор, 500 метара од Кремља, 18. септембра дошло је до размјене ватре између тјелохранитеља Владислава Бакалчука и обезбеђења компаније у власништву његове супруге и најбогатије Рускиње Татјане Ким, са којом је у поступку развода.

У пуцњави су погинула двојица радника обезбјеђења, 28-годишњи Ислам Елмурзијев и 41-годишњи Адам Алмазов.-

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана