Кадиров: Муслимани неће опростити паљење курана

Срна
Кадиров: Муслимани неће опростити паљење курана

ГРОЗНИ - Чеченски лидер Рамзан Кадиров осудио је данас Расмуса Палудана, лидера екстремно десничарске партије Тврда струја, који је јавно спалио примјерак Курана у Стокхолму, рекавши да је он “вјерски терориста” који само тражи изговор да провоцира муслимане.

- Многе ствари могу да опростим, али нећу опростити овај чин вјерског терористе, нити ће опростити милијарду и по муслимана широм свијета - написао је Кадиров на свом “Телеграм” каналу.

Чеченски лидер је, такође, апеловао на власти које дозвољавају овакве акције. “Зашто то и даље дозвољавате када добро знате да ће ова провокација изазвати праведну реакцију забринутих муслимана?”, упитао је Кадиров.

Кадиров је упозорио и да ће, ако “изгредник буде кажњен”, они који су му дозволили да спали свету књигу муслимана сносити одговорност.

Палудан је спалио примјерак Курана 21. јануара у Стокхолму и 27. јануара у Копенхагену. Један од ових догађаја приређен је испред конзуларног одјељења руске амбасаде у Данској. Амбасада је осудила Палуданове поступке, назвавши их богохулним, подсјећа ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана