Када ће демократе кренути у процес избора новог кандидата за предсједника

Танјуг
Када ће демократе кренути у процес избора новог кандидата за предсједника

ВАШИНГТОН – Предсједник Демократског националног комитета (ДНК) Џејми Харисон саопштио је данас да ће партија у наредним данима предузети "транспарентан и регуларан процес" избора новог кандидата странке за предсједника САД на изборима 5. новембра.

Он је, након одлуке актуелног предсједника Џозефа Бајдена да се повуче из изборне трке, нагласио да ће демократе кренути у тај процес како би кренули напријед као уједињена Демократска странка са кандидатом који може да порази Доналда Трампа у новембру.

-Тај процес биће уређен на основу правила и процедура странке. Наши делегати су спремни да озбиљно схвате своју одговорност и брзо изађу пред амерички народ са кандидатом - навео је он.

Додао је да су демократе уједињене у жељи да побиједе у новембру и да ка избору новог кандидата иду поштујући вриједности које остају исте, а то је заштита права свих људи и демократије пред пријетњом диктатуре.

Повезани текст:

Шта слиједи након одустајања Бајдена од изборне трке?

Поручио је да амерички народ дугује Бајдену огромну захвалност за напредак без преседана који је постигао у протекле четири године, као и да ће поштовати његову одлуку.

-Ми ћемо поштовати његово наслеђе и одлуку коју је донио данас обавезујући се да ћемо номиновати и изабрати демократског предсједника овог новембра који ће носити бакљу наредне четири године -  навео је Харисон у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана