Кац тражи од СБ УН да Хамас прогласи терористичком групом

Танјуг
Кац тражи од СБ УН да Хамас прогласи терористичком групом

ЊУЈОРК - Обраћајући се јуче Савјету безбједности Уједињених нација, израелски министар спољних послова Израел Кац затражио је од 15 чланица овог међународног тијела да Хамас прогласе терористичком групом и да изврши притисак на ту палестинску организацију да ослободи све таоце.

-Хамас мора бити проглашен терористичком организацијом и суочити се са најтежим могућим санкцијама - изјавио је Кац, преноси Тајмс оф Израел.

Он је захтијевао да СБ УН "изврши што је могуће већи притисак" на Хамас да одмах и безусловно ослободи све отете таоце.

-Молим вас, дајте све од себе да зауставите овај пакао на земљи - рекао је Кац и додао да земље које су у СБ УН имају прилику да спасу 134 живота невиних људи.

Кац је замјерио УН да ћуте о Хамасовим недјелима јер током посљедњих пет мјесеци и 41 сједнице одржане у УН од 7. октобра када је Хамас извршио напад на југ Израела, УН никада нису осудиле бруталне злочине ове палестинске милитантне групе.

Благосиљајући муслимане на почетку Рамазана, Кац је рекао да "Хамас не говори у име муслиманског свијета", наводи Тајмс од Израел.

-Тражимо од вас да осудите злочине сексуалног насиља које су ови варвари починили у име муслиманске религије - рекао је, између осталог израелски министар спољних послова у СБ УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана