Кац: Ердоган иде путем Садама Хусеина, нека се сjети како се то завршило

Танјуг
Кац: Ердоган иде путем Садама Хусеина, нека се сjети како се то завршило

ТЕЛ АВИВ - Израелски министар спољних послова Израел Кац је, одговарајући на пријетњу предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана да би Турска могла да изврши инвазију на Израел, упоредио турског предсједника са бившим ирачким лидером Садамом Хусеином.

-Ердоган иде путем Садама Хусеина и пријети да ће напасти Израел. Треба само да се сјети шта се тамо догодило и како се то завршило - написао је Кац на платфореми Икс, преноси Тајмс оф Израел.     

Израелски портал подсјећа да је Садамов режим срушен инвазијом коју су предводиле САД 2003. године, а ирачки суд га је погубио након што је заробљен и након што му је суђено.

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган запријетио је да би Турска могла да уђе у Израел да би пружила подршку Палестинцима, иако није прецизирао о каквој би интервенцији могло да буде ријечи, јавио је претходно Ројтерс.

-Морамо бити веома јаки да Израел не би могао да ради ове ствари Палестини - рекао је Ердоган на састанку огранка владајуће странке Партија правде и развоја у провинцији Ризе, у свом родном граду, пренео је Хуријет.

Према његовим ријечима, као што је Турска ушла у Нагорно-Карабах, као што је ушла у Либију, могла би исто да учинити и Израелу.

-Не постоји ништа што не можемо учинити. Морамо бити само јаки - истакао је Ердоган.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана