Кабулов: Свијет полако прихвата авганистанске талибанске власти

Танјуг
Кабулов: Свијет полако прихвата авганистанске талибанске власти

МОСКВА - Свијет полако схвата да је Талибански покрет легитимно на власти у Авганистану, нешто што је Русија давно прихватила, изјавио је за ТАСС специјални представник руског предсједника за Авганистан Замир Кабулов. "Наравно, свијет почиње да схвата ову чињеницу, а Русија је овдје била испред.

Боље икад него никад", рекао је Кабулов, директор Другог одјељења за Азију при руском Министарству спољних послова. Криза у вези са Авганистаном биће једна од централних тема састанка УН у Дохи, главном граду Катара, а Кабулов је истакао да Москва сматра да ће тај састанак бити користан уколико допринесе оживљавању блиске и конструктивне сарадње међународне заједнице и авганистанских власти, прије свега на рјешавању социјалних и економских проблема са којима се суочавају та држава и њено становништво.

Кабулов је навео да ће "дефинитивно" разговарати са талибанском делегацијом на маргинама предстојећег састанка у Катару, пренио је ТАСС. "Комуницираћемо и на маргинама састанка и, сигурно, у било ком другом згодном формату", додао је Кабулов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана