Јужнокорејски посланици и обавјештајци покушавају да утврде колико Ким има дјеце

Танјуг
Јужнокорејски посланици и обавјештајци покушавају да утврде колико Ким има дјеце

ПЈОНГЈАНГ - Прво дијете сјевернокорејског лидера Ким Џонг-уна је син, а вјерује се да он има и треће дијете, чији пол није познат, пренијели су данас посланици јужнокорејског парламента сазнања из извјештаја Националне обавјештајне службе (НИС).

Кимов син се до сада није појављивао у јавности, док је кћерка Ју-ае виђена с оцем у неколико наврата, што је подстакло претпоставке да је припремају да буде сљедећи лидер земље, пренио је Ројтерс.

С друге стране, у НИС-у сматрају да је највјероватније објашњење појављивање Ју-ае у јавности тај што Ким Џон-ун жели да јавности покаже да ће његов насљедник бити четврта генерација лидера из те породице.

Један од посланика је рекао да извјештај није потврдио гласине како Кимов син има физичке и менталне проблеме.

У истом извјештају НИС-а се наводи да је Сјеверна Кореја у могућности да одржи велике војне вјежбе и тестира нову интерконтиненталну балистичку ракету током прољећа.

Наводи се и да несташица хране у тој земљи још увијек није довољно озбиљна да би се сматрала пријетњом по режим, и поред тога што се Сјеверна Кореја суочава са годишњим мањком пиринча од 800.000 тона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана