Јужноафрички фармер оптужен да је убио двије жене и њима нахранио свиње

Г.С.
Foto: Гардијан

КЕЈПТАУН - Јужноафрички фармер и двоје његових радника оптужени су да су убили двије жене и њиховим тијелима нахранили свиње.

Убиства Марије Макгатхо и Лоцадије Ндлову, такође названих у локалним медијима као Кудзаи Ндлову, наводно су се догодила када су двије жене ушле на фарму у сјеверној покрајини Лимпопо у аугусту.

Тражили су млијечне производе којима је истекао рок трајања, а за које локални медији извјештавају да су тамо остављени да хране свиње.

Власник фарме Закариа Јоханес Оливиер, надзорник Андриан Рудолф де Вет и Вилиам Мусора, пољопривредни радник, суочавају се с двије оптужбе за убиство с предумишљајем, једном за покушај убиства и једном за посједовање ватреног оружја без дозволе.

Мусора, који је из Зимбабвеа, такође је оптужен за илегални боравак у Јужној Африци.

Двије су жене наводно устријељене на Оливиеровој фарми. Трећи мушкарац, за којег су локални медији извијестили да је Ндловуин супруг, озлијеђен је и допузао је до цесте гдје је вриштао у помоћ.

Неколико дана касније, полиција је открила тијела жена у распадању у свињцу на фарми.

Тројица оптужених појавила су се у уторак на суду тражећи кауцију. Рочиште је одгођено до октобра.

Случај је изазвао бијес у земљи с високом стопом насилног криминала, у којој су малтретирање и премало плаћени пољопривредници раширени, фармери су убијани, а већинско црначко становништво још увијек је углавном искључено из власништва над земљом, јер су били под апартхејдом.

Чланови политичких странака протествовали су испред суда, тражећи најоштрије могуће казне за мушкарце и да им се ускрати кауција.

Јужноафричка комисија за људска права, независно службено тијело, осудила је убиства, преноси Кликс.

Речено је да ће „водити антирасистичке дијалоге с погођеним заједницама“, позивајући људе да не узимају закон у своје руке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана