Јужна Кореја забранила приступ видеу у којем се велича Ким Џонг Ун као велики вођа

Танјуг
Јужна Кореја забранила приступ видеу у којем се велича Ким Џонг Ун као велики вођа

СЕУЛ - Јужнокорејски регулатор за медије саопштио је данас да забрањује приступ сjевернокорејском пропагандном музичком споту за који наводи да "идолизује и велича" лидера Сјеверне Кореје Ким Џонг Уна као "пријатељског оца" и "великог вођу".

Регулатор је навео да је одлука о забрани видеа донијета након што су власти обавјештајне агенције затражиле ревизију да ли снимак крши јужнокорејски закон.

Видео је постао хит на друштвеним медијима широм свијета, пошто је постављен као кратак снимак на ТикТоку и другим платформама, пренио је Ројтерс.

Тај снимак је под називом "Пријатељски отац" представљен прошлог мјесеца на сјевернокорејској државној телевизији, а приказује како грађани Сјеверне Кореје, од војника до школске дјеце, пјевају: "Хајде да пјевамо, Ким Џонг Ун је велики вођа".

На основу Закона о националној безбједности Јужне Кореје, блокиран је  приступ веб страници сјевернокорејске владе и медијима Сјеверне Кореје да би се ограничило настојање Кимовог режима да "пропагира" своје активности.

Јужнокорејски регулатор за медије блокирао је прошле године приступ неким сјевернокорејским пропагандним каналима на Јутјубу након што је то захтијевала обавјештајна агенција Јужне Кореје.

Двије Кореје су технички још у рату пошто је Корејски рат од 1950. до 1953. године окончан примирјем, а не мировним споразумом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана