Јужна Кореја: Око 37.000 извиђача евакуише се због тајфуна Канун

Танјуг
Јужна Кореја: Око 37.000 извиђача евакуише се због тајфуна Канун

СЕУЛ - Око 37.000 извиђача, учесника Свјетског скупа скаута у Јужној Кореји, евакуише се данас у више од 1.000 аутобуса због доласка тајфуна Канун.

Већина преосталих извиђача из 156 земаља биће одведене са локације у југозападном округу Буан у 128 смештајних објеката у осам провинција и градова, укључујући главни град Сеул, рекао је јутрос јужнокорејски министар унутрашњих послова Ли Санг-мин.

Званичници су раније рекли да обезбјеђују просторе за скауте у владиним центрима за обуку и образовним објектима, као и хотелима, објавио је "Гардијан". Ли је навео да ćе извиђачи наставити своје програме током преосталих пет дана скупа.

Евакуација из кампа у округу Буан почела је јутрос, а први аутобус превозио је извиђаче са Тајвана. Укупно 1.014 аутобуса за евакуацију, пратиће четири полицијска хеликоптера и 273 полицијска патролна аутомобила.

Свјетски скуп скаута у Јужној Кореји пре овога се суочио са топлотним таласом, због чега су делегације појединих земаља већ напустиле скуп, укључујући САД и Велику Британију.

Јужнокорејска метеоролошка агенција саопштила је да се очекује да ће Канун у четвртак ујутру доćи до Јужне Кореје, са потенцијалним вјетровима јачине до 154 километара на сат, а да би југ земље, укључујући Буан, тајфун могао да погоди већ сутра

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана