Још повјерљивих докумената пронађено у Бајденовој кући у Делаверу

Tanjug
Foto: NYT

ВАШИНГТОН- Бела кућа саопштила је данас да је у кући предсједника САД Џозефа Бајдена пронађен други сет поверљивих докумената из времена када је био потпредсједник у администрацији Барака Обаме.

 Предсjедникови адвокати пронашли су документе у гаражи Бајденове куће у граду Вилмингтону у држави Делавер, а један повјерљиви документ пронађен је у соби поред гараже, наводи се у саопштењу Беле куће.

    Ројтерс преноси да администрација предсједника Бајдена ''у потпуноси сарађује'' како би се осигурало да се документи третирају на исправан начин.

    Раније је објављено да је око 10 владиних докумената, означених "поверљиво", пронађено у Бајденовом центру за дипломатију и глобални ангажман у Вашингтону.

    Бивши службеник Агенције за националну безбједност (НСА) и узбуњивач Едвард Сноуден, изјавио је раније данас да је амерички предсједник Џозеф Бајден током свог мандата као предсједник успио да избегне затвор због посједовања више поверљивих докумената од многих узбуњивача.

    "Вреди напоменути да се чини да је председник 'побегао од затвора' са више поверљивих докумената од многих узбуњивача. Поређења ради, Ријалити Винер је осуђен на пет година само због једног документа", написао је Сноуден на Твитеру, коментаришући вест да су документи означени као "поверљиво" пронађени у Бајденовом истраживачком центру, преноси ТАС С.

    Сноуден је истакао и да су пре Бајдена и  други званичници били у незаконитом поседу тајних докумената укључујући бивше америчке председнике Доналда Трампа и Била Клинтона, као и бившег шефа ЦИА Дејвида Петреуса.

    "Ови момци су имали на десетине, стотине докумената. Али за њих нема затвора", написао је Сноуден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана