Још пет званичника полиције смијењено због сукоба навијача Динама и АЕК-а

Танјуг
Још пет званичника полиције смијењено због сукоба навијача Динама и АЕК-а

АТИНА- Грчка полиција саопштила је да је смијењено пет високих официра који се сматрају одговорним за инциденте током сукоба навијача загребачког Динама и АЕК-а 7. августа испред стадиона АЕК-а у Атини, а који су резултирали убиством навијача атинског клуба Михалиса Кацуриса и повређивањем других навијача.

Штаб грчке полиције саопштио је да су смене услиједиле због пропуста у организацији који су резултирали несметаним уласком хрватских хулигана у Атину и инцидентима испред стадиона АЕК у Новој Филаделфији, у којима је настрадао навијач атинског клуба, преноси ЕРТ.

Како се наводи у саопштењу, два бригадна генерала и три директора полиције суспендовани су са својих функција до доношења коначне одлуке надлежних дисциплинских органа.

Додаје се да су два помоћника начелника Генералне полицијске управе Атике, Димитрис Давалос и Василис Каламбокис, увече 7. августа били задужени за оперативно управљање случајем од уласка хрватских навијача у Атину и одласка на стадион АЕК-а.

Истовремено, одговорност је приписана двојици директора полиције и једном замјенику директора због начина на који су располагали информацијама за прелазак хулигана преко њиховог подручја и непредузимања мјера упркос информацијама које су имали.

Претходно је због овог случаја смијењено седам високих полицијских службеника, подсјећа ЕРТ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана