Још пет Хрвата ухапшено послије убиства грчког навијача

Танјуг, Анадолија
Још пет Хрвата ухапшено послије убиства грчког навијача

АТИНА- Грчка полиција ухапсила је пет Хрвата који су намјеравали да се укрцају на брод како би отпутовали у Италију и потом стигли до Хрватске, јавио је ЕРТ њуз.

Још седам Хрвата ухапшено је на Евзонију, а у комбију којим су путовали пронађени су ножеви и палице.

Против њих нису пронађени докази о умијешаности у инциденте, али су задржани у притвору и биће приведени тужиоцу. Најмање 50 учесника у инцидентима налази се на слободи, објавио је “Катимерини”, наводећи да је због тога полиција поставила блокаде на државним путевима и на границама, као и да претреса куће и хотеле.

У међувремену, четворица Грка од 98 ухапшених пуштени су у уторак по налогу тужиоца.

Повријеђене су четири особе, од којих су три дале изјаве Управи за борбу против насиља у спортским објектима, док једна није могла да да изјаву.

Истовремено, од свих се узима узорак ДНК у покушају да се идентификује починилац убиства 29-годишњег грчког навијача. Грчка полиција привела је претходно 19-годишњег хрватског држављанина осумњиченог да је био дио групе која је у понедјељак у Атини пред фудбалску утакмицу АЕК-а и загребачког Динама, убила 29-годишњег грчког навијача, јављају грчки медији.

Ченел наводи да је хрватски држављанин Домагој Пезер покушао да напусти Грчку, али да је заустављен на граничном прелазу Какавија. Портал Елефтеротипос наводи, позивајући се на полицијске изворе, да је Пезер, који је путовао у Албанију, осумњичен за убиство навијача АЕК-а.

Он је приведен и саслушан, а очекује се да буде пребачен у Атину, гдје ће бити обављено главно испитивање.

Портал додаје да је на граничном прелазу Какавија у уторак заустављено 10 Хрвата.

У Атини су се у понедјељак сукобиле присталице фудбалских клубова АЕК из града домаћина и Динама из Загреба.

Један Грк (29) преминуо је од више убода ножем задобијених током туче више десетина навијача која се догодила дан прије утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона на стадиону АЕК-а у атинском предграђу Неа Филаделфија. Због повреда су збринута још четири Грка и четири Хрвата, а ухапшено је око 100 људи.

Грчки министар за заштиту грађана Јанис Иконому затражио је разрјешење седморице полицајаца и интерну истрагу о сукобу навијача АЕК-а и Динама.

Утакмица је одгођена.

Прва утакмица трећег кола квалификација за УЕФА Лигу шампиона између Динама и АЕК-а биће одиграна у Загребу 15. аугуста с почетком у часова.

Реванш утакмица играће се у Атини 19. аугуста у 20.45 сати. Обје утакмице играће се без гостујућих навијача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана