Још један инцидент са Боинговим авионом, двоје мртвих

Агенције
Још један инцидент са Боинговим авионом, двоје мртвих

АТЛАНТА - У експлозији гуме на авиону Делта ер лајнса током одржавања на аеродрому у Атланти у уторак су погинула два радника, а трећи је тешко повријеђен, саопштиле су власти у Џорџији.

Још један инцидент са Боинговим авионом

Несрећа се догодила рано ујутро у хангару на међународном аеродрому Хартсфилд-Џексон док су радници мијењали гуму, наводи Делта у саопштењу.

Мајор Кели Колијер из полицијске управе Атланте рекла је новинарима да су екипе хитне помоћи реаговале на позив о експлозији гуме у постројењу за техничко одржавање аеродрома око 5 сати ујутро.

Идентитет погинулих радника није одмах откривен. Трећи запосленик Делте пребачен је у болницу са тежим повредама, а њих тројица су радили на авиону Боинг 757 који је стигао из Лас Вегаса у недјељу увече.

„Породица Делта је сломљена због губитка два члана тима и повреде још једног након јутрошњег инцидента. Пружили смо пуну подршку члановима породице и колегама током овог невероватно тешког времена“, наводи се у саопштењу.

Градоначелник Атланте Андре Дикенс изразио је саосјећање на Твитеру. „Изражавам најдубље саучешће породици и најближима преминулих радника Делте“, написао је он. „И моје мисли су са онима који су повријеђени и надам се њиховом брзом и потпуном опоравку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана