Још један дио Пригожиновог авиона пронађен недалеко од мјеста несреће

Танјуг
Још један дио Пригожиновог авиона пронађен недалеко од мјеста несреће

ТВЕР - Дио репа авиона који се срушио у Тверској области, а у којем је био Јевгениј Пригожин, вођа приватне војне формације Вагнер, пронађен је 3,5 километара од мјеста несреће, јавио је извештач агенције РИА Новости.

Како је наведено, дио је нађен на пољани близу улаза у село Куженкино. Још један дио летјелице претходно је пронађен на око два километра од мјеста несреће.

Агенција наводи да је пут до села Куженкино блокиран и да њиме пролазе само возила Министарства за ванредне ситуације и истражне комисије.

Министарство за ванредне ситуације Русије саопштило је у сриједу вече да се у близини села Куженкино у Тверској области срушио приватни авион "Ембраер Легаси", који је летио из Москве за Санкт Петербург. 

У авиону је било 10 људи, укључујући три члана посаде и сви су погинули.

Вођа руске приватне компаније Вагнер, Јевгениј Пригожин и њен командант Дмитриј Уткин били су међу 10 особа које су се налазиле у авиону, потврдила је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај.

Та служба објавила је и имена седам путника, међу којима су и Пригожин и Уткин, као и имена тројице пилота, пренијели су руски медији.

Претходно је и група Вагнер на свом Телеграм каналу потврдила вијест о смрти свог вође Пригожина, за чију је погибију окривила, како је наведено, ''издајнике Русије''.

Портпарол хитне помоћи рекао је за РИА Новости да су на мјесту несреће пронађена тијела осам особа.

Операција потраге се и спасавања се наставља.

Поводом пада авиона покренут је кривични поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана