Још два члана посаде јахте Мајка Линча под истрагом за убиство из нехата

Танјуг
Foto: Mirror

РИМ- Италијанско тужилаштво ставило је под истрагу за убиство из нехата још два члана посаде Бајесијана, суперјахте британског милијардера Мајка Линча, која је потонула код Сицилије прошле недјеље, при чему је погинуло седам људи, потврдио је данас њихов адвокат.

Истажне радње се од сриједе воде против Тима Паркера Итона, инжењера који је био задужен за стројарницу јахте и морнара Метјуа Грифита, који је био на стражи у ноћи инцидента, због сумње за убиство из нехата.

Капетан брода, Новозеланђанин Џејмс Катфилд, већ је под истрагом из истог разлога, наводи АП.

''Профил њихових могућих одговорности је још нејасан, јер је истрага тек почела“, рекао је адвокат Марио Скопези за АП.

Он је додао да су Паркер Итон и Грифит напустили Италију у среду, заједно са Катфилдом и остатком посаде.

Главни тужилац Амброђо Картозио, који води истрагу, рекао је да ће његов тим размотрити сваки могући елемент одговорности, укључујући одговорност капетана, посаде, појединаца задужених за надзор и произвођача јахте.

У Италији, истражне радње не подразумијевају и кривицу и не значи да ће против људи који су предмет истраге бити подигнуте оптужбе.

Како се наводи, овај бродолом је збунио стручњаке за поморску навигацију, који су рекли да би пловило попут Бајесијана требало да издржи олују, а да не би требало да потоне у року од једног минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана