ЈЕЗИВО: Самострелом убијене жена и кћерка познатог новинара!

Агенције
ЈЕЗИВО: Самострелом убијене жена и кћерка познатог новинара!

Хертфордшир - Три жене убијене су синоћ у британском граду Хертфордширу, а полиција је објавила да је за њихово убиство осумњичен двадесетшестогодишњи Кајл Клифорд, који се налази у бjекству.

Британски медији пишу да је Клифорд самострелом убио супругу и двије ћерке познатог спортског коментатора Би-Би-Сија Џона Ханта.

Хант је синоћ затекао супругу Керол и две ћерке са тешким повредама у свом дому у Бушију, у Хертфордширу.

Све жртве су преминуле од повреда убрзо након доласка љекара. Према полицијским изворима на које се позива Дејли мејл, оне су биле везане прије него што су убијене.

Кајл Клифорд, за ког се вјерује да је бивши партнер једне од жртава, постао је мета велике потере на острву. Полиција упозорава да је највјероватније наоружан, и упозорава грађане да му не прилазе, већ да зову чуваре реда.

Јаке полицијске снаге су и даље на терену, док се у дворишту куће налази форензички шатор.

Комшиница, која је жељела да остане анонимна, каже да није добро познавала жртве, али да су они били пријатељски настројени.

- Виђали смо их сваки дан, увијек би се јавили. Ово што се догодило је заиста тужно и шокантно - рекла је комшиница.

Министарка унутрашњих послова Велике Британије Ивет Купер рекла је да стално добија информације о овом случају, и позвала је све који имају информације да се јаве полицији.

Локални одборник Лоренс Брас, који живи недалеко од мјеста злочина, рекао да је ово подручје "типично британско предграђе".

- Синоћ око осам сати гледао сам фудбал на телевизији, и одједном је хеликоптер слетео на травњак испред мог стана. Онда сам чуо телефон, стигло ми је упозорење да је дошло до инцидента у Бушију, и да се морамо држати подаље, пошто је очигледно неко у бјекству - казао је он.

Додаје да су сви шокирани, пошто не могу да се сјете када се десило неко убиство у њиховом мирном крају.

Други мјештанин је рекао да је видио чак 11 полицијских аубомобила, укључујући и јединице за брзо реаговање, четири возила хитне помоћи и ватрогасце.

- Шта год да се десило, стварно је лоше и сви су потресени - рекао је он.

Детектив Роб Хол из Јединице за крвне деликте истакао је да је у питању невероватно тежак инцидент, да је најтеже породици жртава и затражио је да се поштује њихова приватност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана