Језив снимак из Украјине: Дрон сипа течни метал по војницима скривеним у дрвореду (ВИДЕО)

Г.С.
Foto: Скриншот

На интернету се појавио застрашујући снимак са фронта у Украјини који приказује дрон који сипа течни метал по војницима скртивеним међу дрвећем.

 Беспилотна летелица полако прелеће дрворед и оставља ватрени траг, а Кијев индипендент наводи да и украјински и руски Телеграм канали тврде да је њихова војска одговорна за ову ужасавајућу новину у ратној примјени дронова.

Украјински медиј фокусиран на војне теме Дифенс експрес је објавио да је дрон послала 108. бригада Територијалне одбране и да је снимак начињен у близини села Украјинске у Запорошкој области.

Наводи се да је ватрени стуб који се види на снимку отопљени термит, мјешавина алуминијума и оксида гвожђа, односно рђе.

Њузвик наводи да, када се запали, он достиже температуру већу од 2.200 степени Целзијуса, што је двоструко врелије од отопљене лаве.

Снимак је објављен и на друштвеној мрежи X (бивши Твитер) на налогу ОСИНТ Техникал који прати ратна дешавања у Украјини.

- Источна Украјина, дрон који припада Украјинцима баца отопљени термит на дрворед који држе Руси и пале га - пише у објави која прати снимак.

Њузвик преноси наводе Украјинског војног центра да отопљени термит може да пробије и оклоп на оклопним возилима, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана