Јерусалим: Израелска полиција поново силом растјерала вјернике из Ал-Аксе

Танјуг
Јерусалим: Израелска полиција поново силом растјерала вјернике из Ал-Аксе

ЈЕРУСАЛИМ- У Јерусалиму је током ноћи настављено насиље другу ноћ заредом када су се палестински вјерници забарикадирали у џамији Ал-Акса, у комплексу Старог града, а израелска полиција употријебила силу да их растјера.

Немири су били мањег интензитета него претходне ноћи, пренео је АП.

Муслимани обиљежавају свети мјесец Рамазан, а Јевреји започињу недељни празник Пасхе.

Палестински Црвени полумјесец саопштио је да је најмање шест особа повријеђено у посљедњем насиљу.

Власти Исламског вакуфа, које управљају комплексом, саопштиле су да је полиција испалила шок бомбе и гумене метке да би растерала вернике.

Израелска полиција је саопштила да су десетине малољетника изазвале хаос, гађајући полицајце камењем и другим предметима и приморавајући полицију да интервенише би би успоставила, како је навела, ред и закон.

Више Палестинаца се окупило у џамији, одговарајући на позиве вакуфа да се моле током ноћи.

АП подсећа да је израелска полиција у сриједу рано ујутру упала у џамију Ал-Акса, испаливши шок бомбе на Палестинце који су гађали камењем полицајце. Како је саопштено, ухапшено је 350 Палестинаца, а један полицајац је повријеђен. Љекари палестинског Црвеног полумјесеца саопштили су да је повријеђено најмање 50 људи.

Већина ухапшених Палестинаца пуштена је из притвора до раног поподнева, рекао је њихов адвокат, наводећи да је око 50 Палестинаца, од којих су многи са окупиране Западне обале и даље у притвору и да ће бити саслушани у војном суду у петак.

Према његовим ријечима, укупан број ухапшених је 450.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана