Јерменија спремна за стратешко партнерство са САД

Срна
Foto: Апа.аз

ЈЕРЕВАН - Јерменија је спремна да ојача односе са Вашингтоном до нивоа стратешког партнерства у бројним пољима, навео је јерменски премијер Никол Пашињан у поруци предсједнику Америке ДЖозефу Бајдену поводом 4. јула, Дана независности САД.

”Срећан сам што могу да забиљежим да се приврженост даљем проширењу наше сарадње у демократским реформама, јачању економске и енергетске отпорности, правди, борби против корупције, безбједносној и сарадњи у другим пољима одсликава у визији растућег стратешког дијалога Јерменије и САД до нивоа стратешког партнерства”, навео је Пашињан.

Према његовим ријечима, Јерменија веома цијени улогу САД у процесу изградње мира у том региону, као и подршку коју Америка пружа суверености, независности, демократији, територијалном интегритету и неповредивости граница Републике Јерменије, пренио је ТАСС.

“Желим да искористим ову прилику да потврдим приврженост Јерменије агенди мира и да изразим увјерење да ће наше трајно и све снажније партнерство у овом кључном времену допринијети изградњи мирне и напредније будућности за наше двије земље и регион”, додао је Пашињан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана