Једанаест рибара преживјело шест дана без хране и воде на малом острву

Г.С.
Једанаест рибара преживјело шест дана без хране и воде на малом острву

Једанаест индонежанских рибара спашено је након што су шест дана преживјели без хране и воде на малом острву поред аустралијске обале.

Аустралијска управа за поморску безбједност саопштила је да су у понедјељак пребачени на безбједно са острва Бедвел, неких 330 километара западно од града Брума у ​​Западној Аустралији. Међутим, страхује се да је девет других рибара мртво.

Преживели су рекли да је њихова два чамца прошле недјеље погодио моћни тропски циклон Илса, који је потопио један чамац. Девет од 10 чланова посаде тог брода и даље се води као нестало.

Извјештава се да је једини преживели сатима био у океану, држао се за канту, прије него што су га покупили рибари са другог чамца, извјестила је Аустралијска радиодифузна корпорација (АБЦ). Тај чамац је се види на фотографијама избачен на обалу малог острва Бедвел.

Преживјеле рибаре је на крају примијетио авион аустралијских граничних снага и евакуисао их је спасилачким хеликоптером у Брум, где су на лечењу у болници.

- Извјештава се да су сви доброг здравља упркос искушењима - рекао је портпарол граничних снага, а преноси АБЦ, додајући да влада сада ради на „репатријацији групе што је пре могуће”.

Циклон Илса, најјача олуја у региону у последњих 14 година, погодио је Западну Аустралију прошле недјеље, али је поштедио насељена подручја великих штета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана