Младић са Балкана планирао напад на концерту Тејлор Свифт

ГС
Младић са Балкана планирао напад на концерту Тејлор Свифт

БЕЧ - Два младића ухапшена су за планирање напада на једном од концерата Тејлор Сфифт у Бечу, а један од њих је Аустријанац (19) поријеклом из Сјеверне Македоније.

Полицијска операција у Терницу проширила се на огромну истрагу власти о тероризму. Радикални двојац, који се прије неколико седмица заклео на лојалност терористичкој организацији Исламска држљва и њеном вођи, наводно је планирао терористички напад на ширем подручју Беча, односно на једном од три концерта Тејлор Свифт на којем су се очекивале десетине хиљада фанова. преноси Кликс.

Аустријанац сјеверномакедонских коријена ухапшен је у Терницу, а 17-годишњак у Бечу. За сада нису познати детаљи о млађем осумњиченом.

Приликом претреса куће у Терницу пронађене су и "хемијске супстанце", које анализирају стручњаци. Наводно је 19-годишњи младић радио за једну хемијску компанију одакле је крао хемикалије.

Сва три концерта славне пјевачице у Бечу су отказана након пријетњи нападом.

Тејлор је требала наступи данас, сутра и 10. августа на стадиону Ернст Хапел. Организатори су поручили фановима да ће им новац за улазнице бити враћен у наредних 10 радних дана.

Шеф полиције у Бечу Герхард Пурстл је рекао да су очекивали да ће отприлике 65.000 људи доћи на сваки њен концерт. Такође су очекивали око 22.000 фанова изван стадиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана