Један од оптужених пред терористички напад у Москви објавио ове фотографије на Инстаграму

ГС
Један од оптужених пред терористички напад у Москви објавио ове фотографије на Инстаграму

Један од оптужених за терористички напад у Крокус сити холу код Москве објавио је у фебруару фотографије из Истанбула на друштвеној мрежи "Инстаграм", сазнају руски медији.

Шамсидин Фаридуни је објавио осам постова у једном дану, и то 23. фебруара. Готово све фотографије указују на локацију "Аксарај, Истанбул".

Међу објављеним фотографијама налази се и фотографија самог Фаридунија, као и фотографије за које се претпоставља да су снимљене у Фатих џамији.

Басмански суд Москве је претходно одредио задржавање Фаридунија до 22. маја. Како руски медији преносе, он је открио да је рођен 1998. године у Таџикистану и да има осмомјесечно дијете.

Оптужени је рекао да је радио у фабрици паркета у Подолску, а регистрован је у Красногорску. Терористички напад на Крокус сити хол, пуцњава и пожар, догодили су се 22. марта увече прије концерта у Красногорску код Москве.

Дописник руског медија који је присуствовао инциденту јавио је да је неколико маскираних мушкараца упало у салу, пуцали на људе из непосредне близине и бацали запаљиве бомбе.

Према посљедњим подацима Истражног комитета, погинуло је 137 особа, од којих су троје дјеце. Главна и одговорна уредница медијске групе Россииа Сегодниа и телевизијског канала РТ Маргарита Симониан јавила је да је број жртава порастао на 143. Према подацима, у терористичком нападу повријеђене су 182 особе.

Пронађена су и приведена сва четворица извршилаца терористичког напада – покушали су да побјегну и кренули ка Украјини, гдје им је на украјинској страни припремљен "прозор" за прелазак границе.

Руско Министарство унутрашњих послова саопштило је да се ради о странцима. Басмански суд Москве је у понедјељак увече послао у притвор до 22. маја сву четворицу оптужених - Далерјона Мирзоева, Сајидакрамија Рачабализоду, Шамсидина Фаридунија и Мухамедсобира Фајзова.

Владимир Путин је навео да је приведено укупно 11 људи, а снаге безбиједности раде на откривању цијеле терористичке базе.

Према ФСБ-у, оружје које су терористи користили било је унапред припремљено у кешу. Предсједник је рекао да Русија није суочена само са пажљиво цинично планираним терористичким нападом, већ са припремљеним и организованим масовним убиством цивила.

Предсједник је истакао да ће сви починиоци, организатори и наручиоци овог злочина бити праведно и неизбјежно кажњени, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана