Јасна порука из Будимпеште: До даљег ништа од састанакa Орбана и Зеленског

Г.С.
Јасна порука из Будимпеште: До даљег ништа од састанакa Орбана и Зеленског

БУДИМПЕШТА - У току су припреме за састанак премијера Мађарске Виктора Орбана и предсједника Украјине Владимира Зеленског, али још није вријеме да се такав састанак одржи, пошто бројна контроверзна питања нису ријешена, изјавио је замјеник мађарског министра спољних послова Леванте Мађар.

Он је за лист "Мађар немзет" рекао да када се припрема састанак Зеленског и Орбана, Будимпешта поставља услов да прво треба да се преговара о томе како да се ријеше несугласице за преговарачким столом, пренио је ТАСС.

"Још нисмо достигли ту тачку и зато сада није вријеме за такав састанак, али радимо на томе. Украјинци су повукли одређене потезе како би испунили наше захтјеве", истакао је Мађар.

Орбан није одржао званичан састанак са Зеленским у посљедње двије године нити је икада посјетио Кијев. Њих двојица су размијенили неколико ријечи током самита ЕУ у Бриселу, гдје је Зеленски био гост, а 10. децембра су се састали у Буенос Ајресу, на маргинама инаугурације предсједника Аргентине Хавијера Милеија. Мађарски премијер је тада позван да посјети Кијев.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана