Јапан: Троје ухапшено због нехигијенског понашања у суши ресторанима

Танјуг
Јапан: Троје ухапшено због нехигијенског понашања у суши ресторанима

ТОКИО - У Јапану су ухапшене три особе због намjерног немарног понашања у суши ресторанима, објавио је данас Гардијан.

Новинска агенција Кјодо јавила је данас да су три особе, ухапшене због сумње да су насилно ометале пословање. Сматра се да су то прва хапшења која укључују муштерије осумњичене за, како се наводи, „нехигијенско понашање и узнемиравање“.

Међу ухапшенима је и 21-годишњи младић који је наводно пио из заједничке флаше соја соса у ресторану Кура суши у граду Нагоји почетком прошлог месеца.

Два друга госта, 19-годишњи младић и 15-годишња девојка, такође су ухапшени због наводног помагања у дељењу видео клипа на којем се види како 21-годишњи младић пије из заједничке флаше соја соса.

Предузеће Кура суши је саопштило да цени брз одговор полиције, оцењујући да такво безобзирно понашање гостију ресторана потреса темеље односа поверења. То предузеће је изразило очекивање да ће ова хапшења спријечити друге госте да се тако понашају.

Пијре тога је током ове године забележен инцидент када је тинејџер коришћену шољицу вратио на полицу, и намјерно у пролазу кроз ресторан запрљао тањир сушија.

Чошимару, који управља суши ресторанима у ширем подручју Токија, рекао је да зауставља своје покретне траке, недељама након што је Суширо, лидер на тржишту, саопштио да ćе његов суши бити испоручен само „експресном траком“ купцима који наруче преко екрана осетљивог на додир, што отежава другим гостима да дирају храну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана