Јапан: Рекордан број самоубистава ученика у 2022. години - 512

Танјуг
Foto: Илустрација

ТОКИО - Број самоубистава ученика у Јапану повећао се за 39 у прошлој години у односу на 2021., односно било их је рекордних 512, показују прелиминарни подаци јапанског Министарства образовања, засновани на владиним статистикама.

Самоубиства међу особама млађим од 19 година, укључујући и оне који су уписани у школе, највише се приписују забринутости за неуспјех у академском образовању, лошим изгледима за каријеру и стресу због пријемних испита у школама и факултетима, показали су подаци Министарства здравља, преноси Кјодо.
       
Од укупног броја, самоубиство је извршило 17 основаца, 143 ученика у нижим и 352 у средњим школама.   

По мјесецима, самоубистава је било највише у јуну - 60, затим 57 у септембру и 47 у марту.

Ученици основних школа у Јапану имају између шест и 12 година.
        
Број самоубистава ученика у Јапану у прошлој години био је највећи од када су упоредиви подаци постали доступни 1980. године, саопштило је јапанско министарство просвете, културе, спорта, науке и технологије.
        
Министарство је прикупило податке на основу статистике Националне полицијске агенције и министарства здравља, рада и социјалног старања.
         
Због тога што су бриге ученика биле највеће на крају јапанске школске године у марту, министарство образовања је у уторак позвало образовне одборе широм земље да пруже најбоље могуćе каријерно вођење и да пажљиво идентификују ученике који показују знаке стреса.
         
Министарство је такође затражило од државних средњих школа да одговоре на анкету да би се сазнало шта предузимају да би спречили самоубиства и како су реаговали у случајевима када је до њих дошло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана