Јапан: Осморо људи погинуло услијед сњежног невремена

ГС
Јапан: Осморо људи погинуло услијед сњежног невремена

ТОКИО - Јапанска служба за сузбијање пожара и борбу против елементарних непогода саопштила је данас да је најмање осморо људи погинуло због јаког снијега у бројним регионима дуж обала Јапана.

Навели су да је јутрос до 8.00, осим осморо погинулих 45 људи повријеђено у снјежним олујама од прошле суботе, пренио је портал јапанског јавног сервиса НХК.
    
Зна се да су погинули девојка у двадесетим годинама, затим три особе старије од 80, сви из префектуре Нигата, један мушкарац у префектури Акита кога је затрпао снег, стар осамдесетак година, док је мушкарац у седамдесетих погинуо када је покушао да очишти снијег са крова куће.

"Јак снијег и даље ствара проблеме на обали Јапанског мора", извијестила је НХК ТВ. Сњежна олуја забиљежена је дуж обале Јапанског мора у сјеверним и западним дијеловима земље.

"Типичан зимски образац притиска око Јапана допушта да пуше хладна ваздушна маса", саопштила је Јапанска метеоролошка агенција.

Додали су да се очекује да ће се лоше вријеме наставити до понедјељка.

Многа подручја на западу Јапана погођена су рекордним сњежним падавинама, укључујући и Схикоку, највеће острво на западу Јапана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана