Јако невријеме погодило Милано и околину, дијелови града без струје

Танјуг
Foto: ANSA

МИЛАНО- Милано и околину јутрос око четри сата захватило је снажно невријеме са јаком кишом, градом и ударима ветра од више од 100 километара на сат, што је друго невријеме у року од нешто више од 12 сати.

 Једна жена је погинула у Монци, а најмање три особе су повријеђене у Милану када су у понедјељак јаке кише и олујни вјетрови погодили сјеверну Ломбардију,.

Ноћашња киша је у Милану била је кратка, али веома интензивна, а прогнозе указују на могућност нових падавина, преноси Анса.

Невријеме је „нанело и озбиљну штету нашој електромрежи“, саопштила је миланска транспортна компанија АТМ, уз информацију да трамвајске, тролејбуске и аутобуске линије "имају велика кашњења“.

Велики број људи је само неколико минута након почетка ноћашњег невремена на друштвеним мрежама објавило да у многим дијеловима града нема струје, а било је више позива Ватрогасној бригади, али је прерано за процјену штете, наводи италијанска агенција.

Пријављивана су оштећења на крововима као и последичне поплаве због количине кише и града који је пао у кратком временском периоду у Милану, као и много обореног дрвећа. Нема извјештаја о повријеђенима.

Јуче касно увече нове олује су погодиле и Брианцу - у Монци је оборено много дрвећа, док је у улици Коређо аутомобил са породицом, мајком, оцем и двоипогодишњом дјевојчицом, ударило дрво.

Мушкарац који је задобио повреде главе је хоспитализован а према извјештајима, његова супруга и ћерка нису повријеђене.

Олуја са грмљавином данас се очекују и у Трентино Алто Адиђеу, Венету и Фурланији-Јулијској крајини.

Сасвим супротна ситуација је у остатку Италије, гдје би афрички антициклон и даље требало да доминира, због чега се у неким централно-јужним областима и даље биљеже високе температуре, које ће током дана достизати од 45 до 48 степени на Сицилији и Пуљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана