Јака сњежна олуја погодила сјевероисток САД, више погинулих

Танјуг
Јака сњежна олуја погодила сјевероисток САД, више погинулих

ЊУЈОРК - Неколико особа је погинуло и повријеђено у одвојеним инцидентима у Њујорку, Пенсилванији и Њу Хемпширу, када је олуја праћена јаком кишом и сњежним падавинама погодила сјевероисток САД.

Снажан вјетар и обилне падавине рушиле су дрвеће и далеководе, а у једном тренутку је скоро 700.000 домова и предузећа остало без струје, преноси АП.

Највише корисника остало је без струје у Мејну и Њу Хемпширу, а локални званичници рекли су да је до оштећења и рушења далековода дошло због јаког, мокрог снијега. Жена је погинула када је у сриједу дрво, које је ишчупао ветар јачине до 80 км/х, пало на њен аутомобил у предграђу Њујорка, а друга жена је преминула у четвртак, у пожару у Њу Хемпширу, након експлозије гаса у кући, до које је, како се верује, дошло када је на кућу пало дрво због невремена.

Њена ћерка је том приликом повређена и она је хоспитализована, саопштиле су власти, а преноси ЦБС њуз.

Још двије особе погинуле су у среду у Пенсилванији када се дрвеће срушило од јаког ветра.

Раније је у Оклахоми погинула и жена која се за време јаке кише скривала унутар одводне цеви, као и жена у предграђу Филаделфије на чији је ауто пало дрво које је оборио вјетар и још једна особа која је учествовала у саобраћајној несреćи у Кентакију, наводи АП.

Десетине летова у овом региону је отказано или одложено, а многе школе и јавне установе су затворене у сјеверним областима САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана