Јака киша погодила Лисабон, поплављени тунели, затворени неки главни путеви

Танјуг
Foto: The Portugal News

ЛИСАБОН- Због јаке кише која је данас погодила португалску престоницу Лисабон, поплављени су тунели, а власти су биле приморане да обуставе аутобуски и трамвајски саобраћај и затворе неке главне путеве.

Канцеларија градоначелника Лисабона прогласила је у граду "црвени степен" временског упозорења јутрос око 06.30 часова и позвала људе да остану код куће, преноси Ројтерс.

Од поноћи, службе за ванредне ситуације пријавиле су 275 инцидената у Лисабону и сусједном округу Сетубал, укључујуćи поплављене улице, тунеле и жељезничке станице.

Командант Цивилне заштите Андре Фернандес рекао је на конференцији за новинаре да "неће бити лако" вратити ситуацију у нормалу, јер ће падавине вјероватно бити интензивиране.

Из канцеларије градоначелника саопштено је да градски аутобуси и трамваји не саобраћају, да метро не функционише у потпуности и да је низ жељезничких станица неприступачан због поплава.

Јака киша погодила је данас и друге дијелове земље, а метеоролошка агенција ИПМА прогласила је црвени степен упозорења у централном округу Порталегре.

Неповољни временски услови такође су довели до застоја градског подручја Лисабона прошле сриједе, када је једна особа изгубила живот у поплављеном подруму, подсјећа Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана