Јахтa која је данима вођена као нестала, стигла на сигурно у Џибути

Tanjug
Foto: Printscreen

ДУБАИ - Јахта са три Руса и два Египћана, након што се данима сматрало да је нестала послије напада код обале Јемена, стигла је данас на сигурно у Џибути, у источној Африци, рекао је њен власник Дмитриј Чугујевски.

Чугујевски је агенцији Асошијетед прес казао да је брод стигао у Џибути након што су га власти неколико дана задржале на обали суседне Еритреје. Рупе од метака на броду, након напада код Јемена, изазвале су сумњу еритрејских власти, рекао је он. Чугујевски је поделио фотографије јахте, назване "30 минута", усидрене у Џибутију.

 

Пловило је имало огреботине и рупе од метака у трупу. Чугујевски и руска амбасада у Саудијској Арабији су раније ове недеље пријавили нестанак јахте. Јеменски Хуту побуњеници које подржава Иран, извели су и друге нападе на мору усред дугог рата у тој земљи. У јануару 2022. Хути су запленили емиратски брод Рвабее.

У мају је тримаран Лакота, који је купио познати француски јахташ Филип Пупон, нападнут код обале јеменског лучког града Ходеиде. Милитанти су испалили око 20 хитаца упозорења, а један се накратко укрцао на брод пре него што је побјегао, подсјећа АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана